Nieuws

Overname EventCaster door Kerkdienstgemist.nl

Via het EventCaster platform van Streamit worden uitzendingen van kerkdiensten via internet verzorgd. Kerkdienstgemist.nl is sinds 2010 naast het beheren van kerkradio voor meer dan duizend kerken ook gaan toeleggen op het streamen van video uitzendingen. Om klanten een eenduidige KerkTV oplossing te bieden, heeft Streamit samen met Kerkdienstgemist.nl besloten om de dienstverlening aan kerken die gebruik maken van EventCaster over te dragen aan Kerkdienstgemist.nl.

Streamit is al jaren leverancier van Kerkradio oplossingen. Streamit is destijds samen met Kerkdienstgemist.nl trendsetter geweest in streaming audio over internet. Sinds 2009 is Streamit  begonnen met KerkTV oplossingen, waarvan de Maven video encoders, David en Lukas Video decoders onderdeel uitmaken. Er ontstond toen ook de behoefte om een KerkTV platform (EventCaster) te ontwikkelen wat uitgegroeid is tot het grootste platform voor KerkTV. Kerkdienstgemist.nl is zich sinds 2010 naast het beheren van kerkradio ook gaan toeleggen op het streamen van video uitzendingen.

In de loop der jaren zijn de ontwikkelingen voor KerkTV qua techniek één bepaalde richting opgegaan. Dit uit zich in een steeds meer eenduidige ontwikkeling van de streaming platformen van zowel Streamit als Kerkdienstgemist.nl. Hiermee valt de oorspronkelijke bestaansnoodzaak en het onderscheid tussen de beide platformen weg. Daarom zijn Streamit en Kerkdienstgemist overeen gekomen de dienstverlening aan kerken vanuit EventCaster over te dragen aan Kerkdienstgemist.nl. Hiervoor is door beide partijen een overeenkomst getekend.

Streamit blijft actief met audio- en video-hardware voor de kerkenmarkt. De ontwikkelingen gaan hiervoor ook onverminderd door. EventCaster zal echter wel ophouden te bestaan. Daarnaast zullen Kerkdienstgemist.nl en Streamit verder werken aan de onderlinge aansluiting van hun producten en diensten. Kerkdienstgemist.nl versterkt met deze overname haar positie en wordt de grootste aanbieder van KerkTV in Nederland. Samen streven beide partijen er naar een betrouwbare en eenduidige KerkTV oplossing te bieden.

De overdracht van kerken van EventCaster naar Kerkdienstgemist.nl zal hoofdzakelijk verlopen via de vertrouwde dealers die de oplossing voor KerkTV aan de kerken geleverd hebben.  In samenwerking met de dealers worden de nodige stappen genomen om o.a. instellingen aan te passen. Klanten zullen hierover tijdig bericht krijgen van hun dealers.

Voor meer informatie over dit onderwerp neem contact op met de Streamit dealers of met Streamit.

Over Kerkdienstgemist.nl
Via Kerkdienstgemist.nl kan iedereen zijn of haar kerkdienst direct meebeleven op een andere tijd of plaats. Ruim duizend kerken zenden wekelijks hun kerkdiensten rechtstreeks uit via Kerkdienstgemist.nl. Een groeiend aantal kerken doet dat ook met TV beelden. Kerkdienstgemist.nl wordt met deze overname de grootste aanbieder van KerkTV in Nederland.

Over Streamit
Streamit is een Nederlands bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling en marketing van apparatuur en platforms voor video- en audiostreaming over internet. We ontwikkelen onze producten voor specifieke markten waar de gewenste kwaliteit en specifieke eisen niet ingevuld kunnen worden door standaard consumenten oplossingen zoals bijvoorbeeld de kerkenmarkt. Onze producten worden wereldwijd gebruikt.