Neem contact op met de aanbieder van de kerkdiensten

Voor het aansluiten van de Lukas op een specifieke kerk, dient u contact op te nemen met de aanbieder van de kerkdiensten. Wij kunnen u hier echt niet bij helpen!

De meeste kerken zijn aangesloten bij een van onderstaande aanbieders:

Streamit is dus geen aanbieder van kerkdiensten. In het verleden zijn wij dit wel geweest, maar deze activiteiten hebben wij begin 2014 overgedragen aan Kerkdienstgemist.nl.

Er zijn vele kleine aanbieders van kerkdiensten in de markt. Wij hebben geen overzicht van welke kerk bij welke aanbieder is aangesloten. Ons is ook geen website bekend waar deze informatie te vinden is.

Vier-stappenplan voor het aansluiten van een Lukas ontvanger bij de gebruiker

1) Heeft de gebruiker een internetaansluiting? Zoja, dan kunt u de Lukassen met een vaste internetaansluiting (dus geen Wifi, dit veroorzaakt alleen maar problemen) hierop aansluiten. Meer dan 95% van de verkochte Lukassen heeft een internet aansluiting.

2) Heeft de gebruiker geen internetaansluiting? Er zijn dan 2 mogelijkheden:

  • U regelt een internetaansluiting voor de gebruiker (aanbevolen) of
  • Als de gebruiker een ouderwetse KPN telefoonaansluiting heeft, moet u via inbellen.org een inbelabonnement afsluiten. Een inbelabonnement wordt gekoppeld aan een Lukas ontvanger, dus niet aan een telefoonnummer.

3) Neem contact op met de Lukassen beheerder van de kerk waar u naar wilt luisteren. Als u niet weet wie dit is, dan komt u via de website van de kerk vaak wel verder. Anders kunt u ook contact opnemen met een van de (bovengenoemde) aanbieders.

4) Lees de korte Lukas handleiding hoe u de Lukas in kunt stellen.

Voor specifieke vragen is er ook de Lukas handleiding voor probleemoplossing die al vaak voor de oplossing gezorgd heeft.

Veel succes met het instellen van uw Lukas ontvanger!